بخشی از مطالب:

مقدمه:

اساس تفکر در تنظیم مباحث این پایان‌نامه آن بوده است که پژوهش بمانند هر فعالیت دیگر دارای شیوه‌ها و روش‌ها و مبتنی به اصول و ضوابط است و توسعه آن در هر جامعه‌ای منجر به شکوفائی و رشد و تعالی در تمام زمینه‌ها می‌شود.
تنگناهای بخش پژوهش در جامعه امروز ما در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، علمی و… به وضوح قابل مشاهده است که باعث بسیاری از نابسامانی ها و عقب‌ماندگی‌های کشور شده است. مطالعه و مقایسه سطح علم و تکنولوژی بین جامعه ما و جوامع توسعه یافته این موضوع را بیشتر مشخص می‌سازد.
علاوه بر عقب‌ماندگی علمی کشور از موضوعاتی که ضرورت توسعه‌ بیشتر امر پژوهش را گوشزد می‌کند می‌توان به توصیه دین به تحقیق و تفحص در عالم، سفارش بزرگان علمی تاریخ کشور به جستجو و پرسشگری و میل فطری انسان برای دستیابی به ناشناخته‌ها و رموز هستی اشاره کرد.
با نظر به اهمیت امر پژوهش و جایگاه آن در توسعه علمی کشور و نیز توانمندی و کارایی جوانان در امر توسعه ایجاد مرکزی با هدف گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش در بین جوانان به عنوان یک راهکار و در قالب باشگاه دانش‌پژوهان جوان به صورت یک پروژه معماری در این پایان‌نامه مورد نظر بوده است کانونی که با فراهم آوردن امکاناتی چند، فرهنگ تحقیق و پژوهش را در بین جوانان گسترش داده و روحیه علم‌پروری و دانش‌اندوزی را در آنها تقویت کند.
دراین راستا و با این هدف در این رساله به لحاظ نظری و تئوری مطالعات چندی بر روی دو مقوله پژوهش و جوانان شده است.
قابل ذکر است که پژوهش و جوانان به عنوان فعل و فاعل از منظر فرهنگی در این پروژه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته‌اند.
در ادامه قابل ذکر است که در تهیه این مطالب هرگز ادعائی نیست که توانسته باشیم به تمام زوایای مورد بحث اشاره کرده باشیم ولی دلگرمی و امید این است که این مجموعه ناچیز بتواند افق فکری جدیدی در برابر دیدگان بگشاید.

 

یعنی اینکه توسعه روحیه پژوهش در بین جوانان نیازمند به فعالیت و تبلیغ فرهنگی است. و فضای معماری چنین فعالیتی موضوع اصلی این پروژه پایان‌نامه می‌باشد فضایی فرهنگی ـ پژوهشی با خصوصیت منحصر بخود که کاربران عمده آن افرادی با سنین جوانی و نوجوانی می‌باشند.
در پایان این مقدمه نیز نظری بر سخنرانی جناب آقای خاتمی در جمع پژوهشگران باشگاه دانش‌پژوهان جوان خواهیم داشت:
«من علاقه‌مند بودم بیشتر وقت بگذارم و به حرف‌های شما عزیزان گوش فرا دهم. اما، وقت من هم تمام می‌شود و نمی‌خواهم خیلی معطل شوید، انشاءالله سال آینده هر کس دیگری که رئیس جمهور بود و شما در جلسه حضور داشتید برنامه‌ریزی را طوری بفرمایید که یک مقدار از این صورت رسمی در‌آید و… نشستی باشد که بیشتر بتوانیم به درد دلهای شما گوش بدهیم، یعنی منظورم کل نظام است و بیشتر شنیده شود و اکتفا هم به طرح و معرفی این چهره‌های عزیز نشود و یا وقتی که از سفر مسابقات برمی‌گردند یک دسته گلی به گردنشان بیاندازند و میکروفون می‌آید سؤال می‌کند و جواب می‌‌شنود. بیش از این‌ها زمینه‌ای فراهم بیاوریم که خود شماها با هم حرف بزنید و جامعه حرف‌های شما را بشنود، شنیدن حرف‌های شما با دید تازه‌ای که دارید و با احساسات و مطالباتی که دارید و به آن مطمئناً توجه بکنیم و در برنامه‌ریزی و هدایت جامعه به سوی آینده بهتر مؤثر خواهد بود و مشارکت یعنی طرح مطالبی که دارید البته منظورم این نیست که هر چه شما دارید درست است یا هر چه می‌خواهید باید عملی شود به هر حال جامعه اقتضاءاتی دارد و به اصطلاح ضوابطی در آن هست و منتها مطالب درست و طرح مطالب به صورت صحیح وقتی هدایت آنها بسوی راه درست است باید با مشارکت و حضور خود عزیزان باشد و این کار، کاری است که باید صورت بگیرد. جامعه ما از دو جهت جوان است یکی به لحاظ مبنی و ترکیب جمعیت که شاهد یکی از جوانترین جوامع دنیا هستیم که این جوان ویژگی‌ها و اقتضاءات خودش را دارد یعنی وقتی می‌گوییم جامعه ما جوان است یعنی اکثریت آنها کسانی هستند که فاصله دارند با نسل‌های پیشین و جوان خواسته‌های خودش و شرایط ویژه خودش را دارد. ما یک جامعه جوان را نمی‌توانیم همانطور اداره کنیم که مثلا میانگین سنی جامعه ۵۰ یا ۶۰ به بالا باشد.

 

جهت بررسی کامل فایل و دریافت روی همین لیک کلیک کنین